gradi1

Concurs de vinuri la Berveni

1Sâmbătă, 21  februarie 2015  în localitatea Berveni  s-a desfăşurat cea de-a patra  ediţie a concursului de vinuri locale, la care au participat 30 de vinificatori din zona Careiului. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Bianca,  Primăria  Berveni  şi Consiliul Judeţean Satu Mare. În competiţie au fost înscrise atât vinuri albe, cât şi roşii. Vinurile au fost premiate cu aur, argint şi bronz.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef şi-a exprimat dezamăgirea faptului că „viile sătmărene nu sunt cunoscute publicului larg ca şi zona viticolă a judeţului Satu Mare, lucru care se va schimba printr-o acţiune comună a membrilor unei asociaţii de profil şi promovarea  vinurilor prin intermediul acesteia. Noi am pornit acest demers de a primi această avizare, acest drept să utilizăm pe tot vinul pe care îl producem în Satu Mare, să îl prezentăm şi să îl vindem sub această denumire de “Dealurile Sătmarului”. În momentul de faţă este o mare nedreptate, se produce vin în judeţul Satu Mare sub alte denumiri. Numai pe o zonă foarte mică putem să prezentăm vinul produs în judeţul Satu Mare sub denumirea “Dealurile Sătmarului”, altele sunt prezentate sub denumirea de “Dealurile Crişanei” sau “Dealurile Sălajului”. Nu este corect faţă de sătmăreni, de vinul produs de ei, să fie vândut şi produs sub numele altor judeţe.”-a declarat  Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare,

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef i-a asigurat pe producătorii de vin de tot sprijinul Judeţului Satu Mare şi a Consiliului Judeţean Satu Mare.

2 3

gradi1