Ştiri recente

turistic
gradi1

Biblioteca Județeană organizează o serie de activități dedicate poetului național Mihai Eminescu

eminescuBiblioteca Județeană, instituție publică de cultură din subordinea Consiliului Județean Satu Mare deschide șirul proiectelor culturale programate pentru anul 2015 cu o serie de activități dedicate împlinirii a 165 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale.

Astfel, la data de 14 ianuarie, cu începere de la ora 1100, la Filiala nr. 2 Lucian Blaga, situată pe Bulevardul Independenței, nr. 42-44, se va derula activitatea Opera eminesciană în lectura copiilor, în parteneriat cu elevii claselor I de la Școala Gimnazială Lucian Blaga, coordonați de d-nele învățătoare Ana Bota, Simona Gava și Felicia Cristea.

La data de 15 ianuarie, cu începere de la ora 1000, în Sala multimedia, se vor derula o serie de activități reunite sub genericul Omagiu lui Mihai Eminescu, poetul nepereche, la împlinirea a 165 de ani de la naștere. Având ca parteneri Școala Gimnazială Ion Creangă și Grădinița cu Program Prelungit nr. 33 din Municipiul Satu Mare, activitățile se vor concretiza în prezentarea unei schițe biografice a poetului Eminescu, momente literar-artistice oferite de copiii participanți și prezentarea planșelor tematice Eminescu – Luceafărul, Eu – o mică stea. În organizarea evenimentului, alături de bibliotecari, sunt implicate cadrele didactice de la instituțiile partenere: Vereș Rodica, Mașca Gabriela, Pop Margareta, Câmpean Nicoleta, Govor Nicoleta, Lazăr Maria, Pop Mirela și Rațiu Ioan.

Toate punctele de servicii de la sediul central, dar și filialele de cartier ale Bibliotecii Județene Satu Mare își vor întâmpina publicul cititor cu expoziții tematice și omagiale: Eminesu, omul deplin al culturii române la Sala de lectură Gheorghe Bulgăr„; Eminescu – poetul națiunii române la Secția de împrumut pentru adulți; Dor de Eminescu la Secția de împrumut pentru copii; Când spun Eminescu… la Filiala nr. 2 Lucian Blaga și Vremea Luceafărului la Filiala nr.3.

Data de 15 ianuarie se înscrie în agenda publică a instituției noastre ca fiind cel mai bun prilej de a da startul proiectelor culturale pe care ni le propunem să le derulăm pe parcursul întregului an calendaristic. Fiind vorba despre Eminescu și despre Ziua Culturii Naționale, am decis să marcăm această dată importantă prin organizarea de activități dedicate la toate punctele de servicii de la sediul central, dar și la filiale de cartier. Avem alături de noi, și de acestă dată, colaboratori fideli și prieteni dragi de la GPP nr. 33, școlile gimnaziale Lucian Blaga și Ion Creangă, dar și de la Liceul Teologic Ortodox Nicolae Steinhardt, care adăpostește Filiala nr. 3., a declarat Lacrima Istrăuan, directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare.  

gradi1