gradi1

Ziua Persoanelor cu Dizabilități

DSC_0007Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef cu ocazia Zilei Persoanelor cu Dizabilități a fost la Centrul de Îngrijire şi asistenţă medicală a persoanelor cu handicap “O VIAŢĂ NOUĂ“, situat pe str. Gorunului din Satu Mare. Edilul județului Satu Mare le-a dus fructe cu această ocazie și le-a urat “La mulți ani!“. 

“Din 1992, Organizația Națiunilor Unite a proclamat ziua de 3 decembrie ca fiind Ziua Persoanelor cu Dizabilități, sărbătoarea celor care poartă crucea grea a unor mari suferinţe. Această cruce purtată cu demnitate, cu răbdare, cu credinţă şi cu speranţă este o cruce care sfinţeşte pe cel care o poartă şi pe cei care îi sunt alături. O persoană cu dizabilităţi este omul care vrea să urce treptele vieţii chiar dacă se foloseşte de cârje sau este imobilizat într-un scaun cu rotile, este persoana care îşi face cruce chiar dacă îi lipsesc mâinile, este trecătorul care îşi lasă cârjele pentru a sări în sprijinul celui care strigă după ajutor. O persoană cu dizabilităţi este de folos societăţii pentru că o societate este săracă dacă nu se bazează pe toţi membrii ei.

Trebuie să parcurgem un proces de conştientizare a întregii societăţi asupra faptului că îmbunătăţirea situaţiei persoanelor cu handicap, mai ales a categoriilor celor mai vulnerabile, este o prioritate reală care necesită un angajament comun.“ a declarat Adrian Ștef.

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane cu Handicap Mintal “ O Viaţă Nouă” din Satu Mare,  are în îngrijire la ora actuală 51 de persoane adulte. Personalul este format din: 6 asistente medicale, 13 infirmiere, 2 femei de serviciu, 4 bucătărese, 1 referent ergoterapie şi 4 paznici.

DSC_0016 DSC_0020

 

 

 

gradi1