gradi1

Rudolf Fatyol la 30 de ani de activitate artistică

Diploma FatyolPreședintele și vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, domnii Adrian Ștef și Mircea Govor  au participat la concertul aniversar dedicat împlinirii a 30 de ani de activitate artistică a directorului Filarmonicii “Dinu Lipatti”, maestrul Rudolf Fatyol.

“Cultura muzicală sătmăreană a cunoscut o înflorire spectaculoasă grație Filarmonicii sătmărene “Dinu Lipatti”. De un secol, încoace această instituţie de cultură a devenit una din distincţiile spirituale care reprezintă muzica ţării noastre în lume. Stagiune de stagiune, în viaţa locuitorilor, evenimentul de artă a fost prezentat sătmărenilor prilejuindu-le momente de mare emulație.

Filarmonica din Satu Mare a devenit realizatoare de evenimente concertante, simfonice, vocal simfonice şi discografice, preluate de radiodifuziune sau televiziune, orchestra Filarmonicii “Dinu Lipatti”, fermecând auditoriul, indiferent că vorbim de turneele internaţionale, primele audiţii, concertele în ţară sau peste hotare. Aș dori să adresez numai gânduri de bine şi laude celor doi conducători, fără de care orchestra filarmonicii sătmărene ar fi de neconceput: directorul general, conf. univ. dr. Rudolf Fátyol şi directorul muzical, Franz Lamprecht. Domnilor, vă mulțumesc pentru măiestria cu care ne încântați de fiecare dată!

Județul Satu Mare a recunoscut de fiecare dată meritele Filarmonicii “Dinu Lipatti”, în anul 2010 premiindu-l pe conducătorul instituției, artistul Rudolf Fatyol, iar în 2013 Premiul Anului al Galei Laureaților Satu Mare a fost acordat Orchestrei simfonice a Filarmonicii  de Stat “Dinu Lipatti” Satu Mare, la 100 de ani de la înfiinţarea acesteia.

Astăzi, la 30 de ani de activitate artistică, și 24 de ani de când conduceți această instituție cu dăruire și profesionalism, Domnule Dr. Rudolf Fatyol doresc să vă urez multă sănătate și putere de muncă și să vă acord această Diplomă aniversară, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția remarcabilă adusă la dezvoltarea și promovarea culturii sătmărene.

La mulți ani!“ este mesajul președintelui Adrian Ștef adresat domnului Rudolf Fatyol cu această ocazie.

gradi1