gradi1

Organizația „Salvați Copiii” a donat secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare

DSC_0512Secția de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean Satu Mare are în dotare un nou incubator de ultimă generație. Zeci de copii născuți înainte de termen vor primi o șansă la viață.  

Incubatorul în valoare de 10.000 de euro a fost donat de către organizația ”Salvații Copii”. Despre detalii legate de organizație și despre campaniile pe care le derulează au vorbit în cadrul unei conferințe de presă, ambasadoarea Amalia Năstase și președinta Gabriela Alexandrescu, în prezența managerului spitalului, Erica Venemozer, directorului de îngrijiri medicale Gabriela Opriș și a șefei de secție neonatologie, Dr. Maria Fodor.

Potrivit președintelui executiv, Gabriela Alexandrescu, din 2010 această organizație derulează campania ”Grijă pentru copii” prin care au reușit până în prezent să adune peste 4.000.000 de lei din donațiile individuale și ale companiilor. Această sumă de bani a fost investită în echipamente pentru dotarea a 54 de maternități din 33 de județe. Scopul acestei campanii, susține președinta, este acela de a ajuta medicii să salveze cât mai multe vieți.

La Satu Mare, anul trecut, în secția de maternitate au avut loc 1806 de nașteri, iar 168 de bebeluși au avut nevoie de îngrijiri speciale în secția de terapie intensivă neonatal, din cauza unor afecțiuni severe care au necesitat suport respirator sau monitorizare continuă a funcțiilor virale. În acest sens organizația a venit în sprijinul bebeluşilor cu un incubator performant care are în dotare mai mulți parametrii ce permit supravegherea îndeaproape a prematurului.

Ambasadoarea campaniei ”Bun venit pe lume”, Amalia Năstase, a declarat că în multe maternități nu sunt suficiente incubatoare pentru copiii care se nasc prematur, iar pentru asta vor continua campania sprijinind toate spitalele din România cu aceste donații.  „Medicii neonatologi din România au nevoie de sprijin logistic și financiar pentru a-și putea desfășura meseria în condiții decente. Sperăm să ne întoarcem aici în anii următori cu noi echipamente, prin care să dăm o mână de ajutor cadrelor medicale și să contribuim la rezolvarea unei palete tot mai largi de afecțiuni specific micuților născuți înainte de termen.”

Conducerea Spitalului Județean Satu Mare și a Consiliului Județean Satu Mare mulțumesc pentru sprijinul acordat și speră că este un bun exemplu pentru societatea civilă în lupta pentru dotarea spitalelor din județ.

DSC_0511 DSC_0494

gradi1