gradi1

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat

 

DSC_0248În fiecare an, în ziua de 14 noiembrie, în întreaga lume, este marcată „Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat”. Cu acest prilej,  Spitalul Județean de Urgență, susținuți de cei de la Consiliul Județean Satu Mare, au organizat o acțiune de prevenire, depistare precoce, control și tratare a acestei maladii care afectează tot mai mulți oameni. Accesul este gratuită pentru toți cetățenii.

Întreaga acțiune este sprijinită de Laboratorul de analize medicale PsihoTest și este supravegheată de personalul de specialitate din cadrul Centrului de Diabetologie Satu Mare.

Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului subliniază importanța prevenției, diagnosticării precoce și controlul, ca modalități de asigurare a sănătății noastre pe termen lung. Acest mesaj vine în contextul în care la nivel mondial, 371 de milioane de oameni suferă de diabet, iar până în anul 2030, dacă nu se vor lua măsuri de control, jumatate de miliard de persoane vor suferi de această afecțiune, conform estimărilor Federației Internaționale de Diabet

Diabetul, deși este o boală cu multiple complicații, poate fi ținută sub control, iar oamenii trebuie să fie educați în acest sens. Testarea constantă a glicemiei este o metodă esențială pentru depistarea din timp a diabetului, dar și pentru menținerea sub control a afecțiunii. Prin implicarea medicilor, autorităților, a persoanelor cu diabet, precum și prin programele de informare în rândul publicului larg putem reusi să ieșim din lupta împotriva diabetului învingători.

gradi1