gradi1

S-au inaugurat noile secții de Obstetrică şi Neonatologie

obstreticaViitoarele mămici vor putea naște de acum în condiții moderne la Spitalul Nou. Marți s-au inaugurat noile secții de Neonatologie și Obstetrică. Secțiile oferă condiții hoteliere de calitate atât mămicilor, cât și nou născuților.
Evenimentul a avut loc în prezența președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, a conducerii spitalului și a cadrelor medicale.
Secțiile de la etajul doi al spitalului Județean Satu Mare au fost reabilitate în totalitate, valoare totală a lucrărilor a fost de 700.000 lei, costuri suportate de Consiliul Județean Satu Mare. Lucrările de reabilitare de pe secțiile Neonatologie și Obstetrică au constat în reparații, înlocuiri la grupurile sanitare, reparații și înlocuire parțială a instalațiilor electrice, montat tavan casetat, montat pardoseală PVC, înlocuirea tâmplăriei cu tâmplărie PVC, a ferestrelor și a ușilor, finisaje interioare, s-au zugrăvit toate saloanele.
În cadrul secției de Neonatologie s-a renovat complet bucătăria dietetică, spațiu amenajat acum la înalte standarde cu respectarea tuturor normelor și circuitelor. De asemenea, s-a amenajat o cameră de externare a nou născuților cu intrare de pe secție și cu ieșire spre hol, accesibilă și tăticilor. Secția de Obstetrică are 61 de paturi repartizate în 13 saloane, șase cu două paturi, iar restul cu patru și cinci paturi.
Adrian Ștef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a menționat că de fiecare dată când se inaugurează câte o secție „este o satisfacție când reușim să mai facem ceva pentru infrastructura de sănătate a județului Satu Mare, pentru că o facem pentru sătmăreni, pacienți și cadrele medicale”. De asemenea, președintele Consiliului Județean a ținut să precizeze că lucrările nu se vor opri aici deoarece se dorește o infrastructură nouă, iar toate spitalele și ambulatoriile să fie dotate cu aparatură nouă și că toate mordenizările făcute s-au datorat Guvernului Ponta care sprijină sistemul de sănătate.
Mircea Govor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a amintit de vremurile în care în Secția de Obstetrică arată jalnic, era mizeria, iar construcția era degradată și i-a felicitat pe medicii care, și-au făcut datoria chiar și în acele condiții, aducând pe lume mulți copilași. „Este un moment foarte important să vedem că sistemul de sănătate din Satu Mare evoluează și sper că în următorii doi ani să reușim, nu numai să reabilităm toate secțiile din Spitalul Județean, ci să facem construcția pe care ne-am propus-o, o construcție anexă. Sper ca în foarte scurt timp să dotăm întreg spitalul cu aparatură modernă”, a declarat, Mircea Govor.
S-au luat măsuri de reorganizare a secțiilor până în prezent fiind reamenajate în 2012 – 7 secții (Cardiologie, Chirurgie cardio-vasculară, Ortopedie, Radiologie, Pediatrie, Chirurgie infantilă, Pediatrie Tăşnad + Computerul Tomograf) iar în 2013 – 5 secții (Psihiatrie Cronici – parter, locaţia 2, Bloc operator Ortopedie – etaj 2, locaţia 1, Gastroenterologie – etaj 4, locaţia 1, Interne I – etaj 3, locaţia 2, Dermatologie – etaj 1, locaţia 2 + lifturi, Sistem încălzire Spital Judeţean II, Ambulatoriul II, str. Gheorghe Lazăr, Modernizare Ambulatoriu Integrat al Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş și proiectul „Servicii obstetricale şi ginecologice îmbunătăţite la nivel interregional”).
În cursul anului 2014 la data de 16 octombrie a fost inaugurată secția de Medicină Internă, cu o capacitate de 75 de paturi repartizate astfel: 60 paturi – Medicină Internă, 10 paturi – Reumatologie și 5 paturi pentru Endocrinologie.
La data de 25 Octombrie a avut loc repunerea în funcțiune a Ambulatoriului de specialitate nr. 2. Valoarea totală a investiţiilor fiind de 651.541.043 lei, inclusiv TVA. Din care 3.887.000 lei provin de la bugetul de stat, diferența fiind asigurată de Consiliului Judetean Satu Mare. Clădirea a fost reabilitată în întregime fiind efectuate următoarele lucrări: refacerea finisajelor interioare și exterioare, intervenții la structura de rezistență, înlocuirea tâmplăriilor interioare și exterioare, refacerea completă a termo și hidroizolației, refacerea tuturor instalațiilor de apă, canalizare, termice și electrice; montarea unui ascensor hidraulic, sistem de alarmare incendiu și supraveghere video. În cadrul Ambulatoriului vor funcționa 31 de cabinete de specialitate într-un număr de 63 de încăperi.

gradi1