gradi1

Manifesteri ample de Ziua Naţională

DSC_0048Consiliul Judeţean Satu Mare, alături de Instituţia Prefectului şi primăria Municipiului Satu Mare, invită sătmărenii să ia parte la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, ce vor avea loc luni, 1 Decembrie, pe platoul din Piaţa 25 Octombrie.
Programul oficial al manifestărilor a fost prezentat marţi, 25 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, la care participat prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca.
Programul manifestărilor începe la ora 09: 45, cu depuneri de coroane la busturile lui Mihai Viteazul, Corneliu Coposu, I.C. Brătianu și Iuliu Maniu. De la ora 11.30, va avea loc sfințirea Troiței, ridicată în memoria Eroilor Neamului.
De la ora 12.00, va avea loc Ceremonialul oficial, cu depuneri de coroane și paradă militară, la statuia Dr. Vasile Lucaciu. Tot aici, Corul Bărbătesc din Finteușu Mare va susține un recital muzical. Acest cor a fost înființat la data de 1 Dec 1918.
Începând cu ora 13.00, se va da startul programelor artistice, ce vor avea loc pe scena amenajată pe platoul din Piața 25 Octombrie.
Interpreta de muzica populară, Veta Biriș va fi cea care va da startul spectacolelor din centrul orașului. Pe scenă vor mai urca artiști renumiți de muzică populară, precum : Marius Ciprian Pop, Petrică Mureșan, Maria Petca Poptean, Georgiana Marina, Nicolae Mureșan, Ioan Doroi și Felix Galan, Florentina și Petre Giurgi, Ansamblul Cununița și Cununița Năzdrăvană, George Negrea, Trupa Harp și Park Folk Grup.
De la ora 19.00, pe scenă va urca trupa Talisman. Tot de la ora 19.00, Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” din Satu Mare va găzdui un concert simfonic, intrarea fiind gratuită. Seara se va încheia cu un superb foc de artificii.
Primăria Municipiului Satu Mare va împărții sătmărenilor prezenți la eveniment, aproximativ 2.500 de porții de fasole cu cârnaţi.
Manifestări dedicate Zilei Naționale a României vor avea loc în majoritatea comunelor și localităților din județul nostru.

gradi1