gradi1

Ioan Lucian, președintele UNPR în vizită la Satu Mare

1Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare s-a întâlnit marți, 11 noiembrie  2014 cu preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, Ioan Lucian şi vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, Constantin Jurca. Cei doi au fost însoțiti din partea județului Satu Mare de Markos Tiberiu, vicepreşedintele Asociaţiei Economice Germano-Române pentru Regiunea de Nord Vest(DRW) și Cornel Mureşan, membru în cadrul acestei asociaţii și preşedintele Asociaţiei Producătorilor de pălincă din Ţara Oaşului.

Conducerea Uniunii Naţionale a Patronatului Român se află într-un periplu naţional pentru a crea în fiecare judeţ un nucleu pentru această mişcare patronală, respectiv pentru a realiza un parteneriat cu administraţia publică locală.

La această întâlnire, președintele Ioan Lucian a făcut o prezentare a Uniunii Naționale a Patronatului Român și a mișcării patronale din România, convenindu-se semnarea unui acord de parteneriat, care să puncteze modalitățile concrete de colaborare. Preşedintele UNPR a declarat că judeţul Satu Mare reprezintă o zonă importantă, alături de judeţele Bihor, Sălaj, Bistriţa- Năsăud şi Cluj, care vor  constitui viitoarea regiune economică şi administrativă Nord-Vest.

Având în vedere că judeţul Satu Mare face parte din zona transfrontalieră, constituite un avantaj pentru mediul de afaceri şi partenerii din Ungaria, mai ales că UNPR îşi propune să acceseze numeroase proiecte finanţate de Uniunea Europeană. Preşedintele UNPR a dat exemplul judeţului Bihor, unde organizaţia patronală a reuşit să se impună ca partener cu toate instituţiile din judeţ.

Uniunea Nationala a Patronatului Român (UNPR) este constituită ca organizație neguvernamentală, non profit, fără caracter politic care cuprinde firme din sectorul privat cu capital integral românesc, mixt sau numai cu capital strain. A fost înființată în anul 1991, cu scopul de a ocroti interesele patronilor mici şi mijlocii activând în domeniul serviciilor, comerţului si producţiei. UNPR este o uniune de federaţii patronale, cu patrimoniu propriu şi personalitate juridică. În afara filialelor judetene, din UNPR mai fac parte și asociațiile profesionale din diverse domenii de activitate, reprezentând ramuri și subramuri ale economiei naționale. Federaţia Patronilor Bihor, membră UNPR, a fost şi este una din cele mai active federaţii patronale judeţene din ţară.

2

gradi1