gradi1

Sărbătorirea hramului „Acoperământul Maicii Domnului” la Lipău

DSC_0749Parohia Ortodoxă Lipău și-a sărbătorit duminică patronii spirituali ai bisericii și binefăcătorii credincioșilor. Sute de credincioşi au fost prezenţi la sărbătorirea hramului “Acoperământul Maicii Domnului”. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către un sobor de 17 preoţi, în frunte cu arhimandritul dr. Casian Filip de la Catedrala Ortodoxă Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare şi cu preotul paroh Ioan Iederan.
La eveniment au participat invitaţi de seamă, printre care preşedintele Consiliului Judeţean – Adrian Ştef, deputatul Octavian Petric, vicepreşedintele naţional al Partidului Liberal Reformator – deputatul Ovidiu Silaghi, primarul comunei Valea Vinului – Radu Cristea, directorul Direcţiei Silvice Satu Mare – Sever Şter.
Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a ţinut să îi felicite pe localnicii din Lipău „Aş dori să îi felicit credincioşii din Lipău pentru că au participat într-un număr atât de mare la sărbătorirea hramului bisericii. La această Sfântă Liturghie a participat şi un sobor mare de preoţi, în frunte cu părintele Casian de la Catedrala din Baia Mare. Vreau să vă spun că am fost încântat de ceea ce am văzut în satul Lipău vin cu mare bucurie pentru că îi cunosc şi mă cunosc oamenii din Lipăucred că cel mai important rămâne faptul că sunt oameni cu suflet mare, sunt buni creştini.
Preotul paroh din Lipău, părintele Ioan Iederan, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care s-au implicat în viaţa lăcaşului de cult, prin al căror aport biserica din localitate este una model. “La Lipău a fost hramul bisericii. Biserica din Lipău are două hramuri: Acoperământul Maicii Domnului, la 1 octombrie, iar în 8 noiembrie sărbătorim Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril. Dar pentru că, de exemplu şi astăzi (ieri, n.red.) a plouat, s-a luat hotărâre de Consiliu Parohial ca hramul bisericii să se ţină în prima duminică din octombrie. Prilej cu care oriunde s-ar afla fiii satului şi cei care s-au născut prin biserica aceasta vin, împreună cu părinţii, cu cei bătrâni şi cu nepoţii, la un moment de rugăciune, de laudă şi de bucurie că trăim şi că îl simţim pe Dumnezeu aproape”, a precizat părintele Ioan Iederan.
DSC_0741

DSC_0739

DSC_0732

gradi1