gradi1

A fost inaugurata Policlinica Veche

10419518_583103525152141_6277179592621429427_nSpitalul Județean de Urgență Satu Mare, sub directa îndrumare și în colaborare cu Consiliului Județean Satu Mare, își continuă eforturile de modernizare a rețelei sanitare,  astfel încât să poată oferi servicii medicale de calitate locuitorilor județului nostru.

Reamintim faptul că în ultimii ani a fost dată în folosință Unitatea de Primiri Urgențe, poarta de intrare în spitalul sătmărean, compartiment modern, dotat, utilat la standardele cele mai înalte, a fost reabilitată complet clădirea în care funcționează Secția de Boli Infecțioase, clădire de patrimoniu cu o vechime de peste 200 de ani, s-au luat măsuri de reorganizare a secțiilor Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, până în prezent fiind reamenajate în 2012 – 7 secții (Cardiologie, Chirurgie Cardio-Vasculară, Ortopedie, Radiologie, Pediatrie, Chirurgie infantilă, Pediatrie Tăşnad, precum și achiziționarea și punerea în funcțiune a Computerului Tomograf), iar în 2013 – 5 secții (Psihiatrie Cronici – parter, locaţia 2, Bloc operator Ortopedie – etaj 2, locaţia 1, Gastroenterologie – etaj 4, locaţia 1, Interne I – etaj 3, locaţia 2, Dermatologie – etaj 1, locaţia 2 cu schimbarea lifturilor, sistemul de încălzire a Spitalului Judeţean II, Ambulatoriul II, str. Gheorghe Lazăr, Modernizare Ambulatoriu Integrat al Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş și proiectul „Servicii obstetricale şi ginecologice îmbunătăţite la nivel interregional”).

În cursul anului 2014 la data de 16 octombrie a fost tăiată panglica secției de Medicină Internă, secție cu o capacitate de 75 de paturi repartizate astfel: 60 paturi – Medicină Internă, 10 paturi – Reumatologie și 5 paturi pentru Endocrinologie.

La data de 25 Octombrie are loc repunerea în funcțiune a Ambulatoriului de specialitate nr. 2 sau Policlinica Veche, după cum este cunoscută.

Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare și amenajare este de 6.501.043 lei, inclusiv TVA. Suma este compusă din 3.887.000 lei care provin de la bugetul de stat, diferența fiind asigurată de Consiliului Judetean Satu Mare.

Clădirea a fost reabilitată în întregime fiind efectuate următoarele lucrări: refacerea finisajelor interioare și exterioare,  intervenții la structura de rezistență, înlocuirea tâmplăriilor interioare și exterioare, refacerea completă a termo și hidroizolației, refacerea tuturor instalațiilor de apă, canalizare, termice și electrice; montarea unui ascensor hidraulic, sistem de alarmare incendiu și supraveghere video.

În cadrul Ambulatoriului vor funcționa 31 de cabinete de specialitate într-un număr de 63 de încăperi. Lista cabinetelor este: Medicină Internă, Cardiologie, ORL, Oftalmologie, Chirurgie Generală, Obstetrică-Ginecologie, Neurologie, Ortopedie şi Traumatologie, Dermatovenerologie, Nefrologie, Endocrinologie, Urologie, Imunologie Clinică şi Alergologie, Psihiatrie, Neuropsihiatrie Infantilă, Chirurgie Maxilo-Facială, Chirurgie plastică, Microchirurgie Reconstructivă, Chirurgie şi Ortopedie Infantilă, Pediatrie, Gastroenterologie, Reumatologie, Medicina Muncii, Boli Infecţioase, Chirurgie Vasculară, Chirurgie cardiovasculară, Audiologie, Logopedie, Psihologie, Laborator Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie, Sală de gimnastică, Laborator Explorări Funcţionale.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare consideră faptul că structura complexă de specialităţi integrate în cadrul Ambulatoriului, precum şi condiţiile asigurate prin reabilitarea spaţiului destinat desfăşurării activităţii, permit desfăşurarea actului medical în condiţii optime şi deservirea întregii populaţii a Judeţului Satu Mare.

gradi1