gradi1

Inaugurarea unui nou centrul de recuperare pentru copiii cu handicap

DSC_0101Joi, 18 septembrie a avut loc inaugurarea Centrului de recuperare pentru copilul cu handicap de pe strada G. Călinescu, nr. 1.
Centrul de recuperare pentru copilul cu handicap, str. G. Calinescu nr. 1 are ca și misiune prevenirea abandonului și instituționalizării copiilor prin asigurarea pe timpul zilei a unor activități de îngrijire, educare, recuperare, abilitare/reabilitare, recreere-socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viață independent, cât și a unor activități de sprijin, consiliere, educare pentru părinti sau reprezentanți legali ai acestora. Scopul pe care și-l propune este asigurarea recuperării medicale și sociale complexe a copilului cu handicap fie că provin din familii sau din instituții specializate.
„Domeniul sănătății a fost mereu foarte important pentru Consiliul Județean și pentru mine personal. Domeniul social și al educației ocupă locuri la fel de importante și încercăm alături de structurile din subordine, precum Spitalul Județean Satu Mare și Direcția Generală de Asistența Socială și Protecția Copilului să aducem aceste domenii la standardele normale pentru fiecare locuitor al județului” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.
În ultimele trei luni au trecut prin centru un număr de 60 de copii – 30 proveniți din familii de pe raza județului Satu Mare cu vârste ciprinse între 1 și 17 ani care suferă de diferite deficiențe (tulburări de coordonare, sindromul Down, tetrapareză spatică, hidrocefalie, retard psihomotor sever, paralizie cerebrală infantilă mixtă, autism semipareză, întârziere mintală, dificultate la vorbire și mers) și 30 de copii care provin din casele de tip familial și asistență maternală. 30 de copii de pe raza jud. Satu Mare beneficiază de servicii de recuperare la domiciliu efectuat de specialiștii din echipa mobilă.
DSC_0038

DSC_0074

DSC_0130

DSC_0139

DSC_0128

gradi1