gradi1

Cinste celor care își jertfesc viața pentru cetățeni

DSC_0004La Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „ Someş” sâmbătă,13 septembrie 2014 s-a sărbătorit Ziua Pompierilor.La eveniment au participat preşedintele Consiului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, prefectul, Eugeniu Avram şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica.

 Ziua de 13 septembrie este una foarte importantă în istoria românilor. Bătălia din Dealul Spirii de la Bucureşti este un act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluţiei de la 1848 şi prima afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă ale ostaşilor tinerei armate române moderne, constituită în urma Păcii de la Adrianopole din 1829.
Festivitatea a fost deschisă de col.Dan Gheorghe.Prefectul, Eugeniu Avram a dat citire mesajului ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea.
Preşedintele Consiului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef în discursul lui a asigurat Inspectoratul că şi în viitor va depune efort ca să înzestreze pompierii cu cele mai moderne echipamente: ,,Mă bucur că şi noi am reuşit să contribuim la dotarea cu tehnică modernă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, fiind parteneri în mai multe proiecte europene, că am colaborat privind realizarea sistemului de alarmare la nivel judeţean în caz de dezastre şi nu în ultimul rând la dezvoltarea Serviciului SMURD în judeţul Satu Mare. Mă bucur că împreună am făcut pași importanți în modernizarea structurilor, dar mai ales în creșterea profesionalismului și a promptitudinii, pentru a veni în sprijinul sătmărenilor în cel mai eficient mod posibil.
Realizând toate acest proiecte, împreună am salvat vieţi omeneşti, am asigurat protecţia cetăţenilor împotriva incendiilor, a altor dezastre şi calamităţi.”- a declarat preşedintele Consiului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.
Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Satu Mare au oferit premii în bani pentru pompierii care s-au remarcat la diferite concursuri.
Colonelul Dan Gheorghe i-a mulţumit preşedintelui Consiliului Judeţean,  Adrian Ştef spunând că fără ajutorul dumnealui Inspectoratul nu ar fi putut să se laude cu o asemenea dotare.
Au fost înaintaţi în grad, înaintea expirării stagiului minim, doi ofiţeri şi doi subofiţeri.
La rândul lor pompierii au oferit autorităţilor diplome, embleme şi plachete onorifice.
gradi1