gradi1

Festivalul Viei și Vinului la Beltiug

beltiug 4În comuna Beltiug , în data de 16-17 august, a avut loc cea de-a doua ediţie a ,,Festivalului Viei și Vinului”. Festivalul a fost organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, de către Primăria Beltiug, Asociația Podgorenilor Sfântul Orban şi Forumul Democrat German. Scopul evenimentului a fost promovarea vinului şi  producătorilor din judeţ.

Deschiderea oficială a început la ora 12:00 cu defilarea majoretelor şi a fanfarei, după care primarul comunei Beltiug, Ioan Bartok Gurzău a declarat deschise manifestările. La eveniment au participat deputatul Ovidiu Silaghi şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

„Cred că s-a creat o nedreptate că indicația geografică a vinului de aici din Beltiug este Dealurile Crișanei. Am pornit demersul și îmi doresc din tot sufletul să reușim ca vinul produs în județul Satu Mare să poarte indicația geografică – Dealurile Sătmarului. Eu cred că așa este corect, avem peste 1.000 de ha de vie în județul Satu Mare”, a afirmat Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean.

După discursurile oficialităților, un sobor de preoți a sfințit vinul. La festival au concertat interpreţi renumiţi: Anna Lesko , a Bertici Fivérek, Sihell Ferry şi Henna ,  Desperado , InsectBogarak, Dancs Annamária, Petrică Mureșan, Nicolae Mureșan, Sava Negreanu Brudaşcu şi  Compact.

La festival au fost invitaţi podgoreni din  Dobra, Răteşti, Ardud, Ratka , Ungaria şi Ucraina. 

beltiug 1 beltiug 2 beltiug 3 beltiug 5

gradi1