gradi1

Sărbătorile din județ celebrate de un număr mare de sătmăreni

ardud 11Președintele Consiliului Județean Satu Mare Adrian Ștef a participat la acest sfârșit de săptămână la manifestările din județ după cum urmează: MedievArtFest la Ardud, ediția a II-a, Ziua Recoltei la Ghenci, ediția a XV-a, Ziua Legumicultorului la Pișcolt, ediția I și Ziua Recoltei la Cămin, ediția a XXI-a.

Duminică, 20 iulie 2014 la Ardud a avut loc la Ardud MedievArtFest, eveniment care a cuprins o frumoasă paradă la care a participat toată suflarea festivalului și semnarea hrisoavelor de bună pace.

” Cu Ardudul mă mândresc şi eu şi judeţul Satu Mare. Primarul Ovidiu Duma ne-a demonstrat faptul că poate transforma acest mic oraş într-unul strălucitor într-un timp foarte scurt. Să nu uităm, cândva, cetatea Ardudului a însemnat foarte mult pentru această regiune şi vedem că domnul primar se străduieşte să îi redea strălucirea de odinioară. Festivalurile medievale din judeţ sunt o excelentă modalitate de promovare turistică a judeţului nostru, iar succesul acestora este evident, fie că vorbim de cele de la Ardud sau Medieşu Aurit, ori de cel de la Carei. În judeţ avem obiective de mare valoare pe care dacă le prezentăm oamenilor care vin pe la noi reuşim să atragem turişti, să ne dezvoltăm pe această latură din care avem numai de câştigat.” a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef.

Edilul județului a mai participat și în localitățile Ghenci, Pișcolt și Cămin la evenimentele dedicate locurilor și oamenilor.

Adrian Ștef a propus ca zilele localităților să se transforme în zile în care să se omagieze obiceiuri, tradiții și lucruri specifice zonei. Deasemnea i-a felicitat pe edilii comunelor pentru toate eforturile depuse pentru înfrumusețarea acestora, pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor și pentru recunoașterea meritelor oamenilor care fac ceva pentru comunitățile lor. Le-a mulțumit pentru participarea la Ziua Județului și modul exemplar în care s-au prezentat.

Suntem un județ unic și am organizat mai multe evenimente, în care doresc să ne prezentăm specificul și elementele noastre de unicitate precum portul, obiceiurile și tradițiile. Avem obiceiuri deosebite pe care merită să le celebrăm și să le transmitem generațiilor viitoare.

Avem șansa să trăim într-un spațiu al multiculturalității în care diversitatea se împletește cu o istorie fabuloasă plină de legende, iar mentalul colectiv păstrează în tainele ascunse ale memoriei frumusețea unui trecut capabil să reprezinte fundamentul unui viitor pe măsură.”a declarat Adrian Ștef.

Toate aceste manifestări sunt dedicate sătmărenilor și nu numai, menite a celebra oamenii și locurile. Suntem mândri că suntem sătmăreni, fără teama de a fi confundați cu alții, depunând eforturi ce constituie un argument solid că trăim într-unul dintre cele mai frumoase și prospere județe ale patriei. Putem arăta cu mândrie, realizările noastre, bogăția tradițiilor, frumusețea cântului și dansului nostru, savoarea unică a bucatelor și băuturilor de pe la noi. Satu Mare este un județ care merită vizitat, nu doar tranzitat.

camin 3 piscolt 4 piscolt 9

gradi1