Ştiri recente

turistic
gradi1

Festivalul Mlaștinii

4La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc la Căpleni Festivalul Mlaștinii sau Lapfestival, numele sub care este cunoscut în zonă evenimentul. A fost cea de a VI-a ediție și a fost una la fel de reușită care cele anterioare, care s-a bucurat de un număr mare de participanți în ciuda vremii instabile. Evenimentul a avut loc pe terenul de fotbal din localitate și a început oficial la ora 14:30 când au urcat pe scenă președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef alături de primarul Căpleniului, Mosdóczi Vilhelm.

În discursul său președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef le-am mulțumit încă odată locuitorilor din Căpleni pentru faptul că au participat la Zilele Județului Satu Mare și pentru că își respectă oamenii și locurile ducând mai departe tradiția și obiceiurile.

„Suntem un județ unic și am organizat mai multe evenimente în care doresc să ne prezentăm specificul și elementele noastre de unicitate precum portul, obiceiurile și tradițiile.
Avem șansa să trăim într-un spațiu al multiculturalității în care diversitatea se împletește cu o istorie fabuloasă plină de legende, iar mentalul colectiv păstrează în tainețele ascunse ale memoriei frumusețea unui trecut capabil să reprezinte fundamentul unui viitor pe măsură.
Cred că astăzi putem să spunem cu mândrie că suntem sătmăreni, fără teama de a fi confundați cu alții și eforturile noastre, cum este și cel de azi, se constituie cred într-un argument solid că trăim într-unul dintre cele mai frumoase și prospere județe ale patriei. Că putem arăta cu mândrie, realizările noastre, bogăția tradițiilor, frumusețea cântului și dansului nostru, savoarea unică a bucatelor și băuturilor de pe la noi.” a declarat edilul județului, Adrian Ștef.
Cei care au fost la eveniment au putut vedea pe scenă: Spectacol artistic al elevilor școlii generale, Ansamblul de dans popular din Cămin, Koch Vanessza, Ansamblul de dans din Urziceni, Ansamblul de dans popular din Napkor, Corul Femeilor din Căpleni, Fanfara din Căpleni,  Animal Cannibals, Koós János, Piramis.
1 2 3 5 6 7 8 9 adi 2
gradi1