gradi1

Zilele Județului Satu Mare, ediția a II-a, 20-22 iunie 2014

afis ziua judetului blogJudețul Satu Mare vă invită la cea de a doua ediție a Zilelor Județului Satu Mare. Evenimentul are loc în perioada 20-22 iunie 2014.
Evenimentul se doreşte a fi o bună oportunitate de promovare turistică, culturală şi economică a judeţului, a multiculturalităţii. Va fi o îmbinare armonioasă între tradiţii, cultură, gastronomie, produse tradiţionale, istorie şi voie bună. Evenimentul se va adresa tuturor locuitorilor judeţului, dar va avea o ţinută deosebită.

Vor fi amenajate două scene pe care vor urca nume mari ale muzicii româneşti şi din străinătate, de toate genurile, rock, dance, populară şi clasică.

Programul începe vineri, 20 iunie de la ora 10:00 până la 14:00 când are loc Ziua Porților Deschise. La fel ca și anul trecut toate ușile vor fi deschise și vom primi grupurile de elevi de la școlile din județ. Oricine dorește să vadă cum se desfășoară o zi de lucru și cum arată birourile noastre este așteptat.
Vineri, 20 iunie 2014 se închide circulația începând cu ora 07:00 în zonele centrale, și anume:
– Piața Libertății:
– strada 1 Decembrie , de la intersecţia cu strada Gheorghe Doja;
– strada Ştefan cel Mare de la intersecţia cu Iuliu Maniu spre Hotel Aurora;
– pe strada Păstrăvului de la intersecţia cu Petru Bran;
– str. Decebal colţ cu strada Micu Klein;
– strada Al. I. Cuza până la intersecţia cu străzile Gheorghe Lazăr şi Mihai Eminescu;
– strada Horea în totalitate;
– de la intersecţia Bulevardului I.C. Brătianu cu strada Gheorghe Doja;

Prima deschidere are loc vineri, 20 iunie 2014 la ora 19:45 pe scena din Piața 25 Octombrie. Pe scenă vor evolua Ducu Bertzi și EDDA. Tot vineri are loc și concert vocal simfonic susținut de Filarmonica ”Dinu Lipatti”.

Sâmbătă, 21 iunie 2014 de la ora 11:00 are loc parada cu călăreți, majorete și fanfară. Pe scena de muzică populară vor evolua ansamblurile comunelor, elevii Școlii de Arte, vom premia Luminătorii Satelor iar pe scenă vor urca Cununița, Petrică Mureșan, Văru Săndel și Aurel Tămaș. La scena de muzică ușoară îi veți putea vedea pe LORA, CRBL și Geszti Peter & Gringo Sztar.
Duminică, 22 iunie 2014 pe scena mică vor urca Herczku Agnes, Ansamblul Transilvania, Viorica Macovei și Ionuț Fulea împreună cu Codru de România. Pe scena mare vor urca XXL Band, Black & White Angels, ANTONIA, ALEX VELEA și ANDRA.
Ziua Judeţului a fost stabilită pe data de 24 iunie, când se sărbătorește și “Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, protectorul judeţului Satu Mare.

1

2

HARTA

gradi1