gradi1

Ziua Drapelului Naţional sărbătorită la Satu Mare

drapelÎn organizarea Instituţiei Prefectului Satu Mare, Consiliului Judeţean Satu Maree şi Garnizoanei Satu Mare, astăzi, în Piaţa 25 Octombrie a fost celebrată Ziua Drapelului Naţional, manifestare la care au participat oficialitățile locale și cadre militare active şi în rezervă.
Ceremonia militară a început cu prezentarea onorului prefectului Eugeniu Avram, salutul drapelului de luptă, după care au urmat rostirea alocuţiunilor referitoare la sărbătorirea Zilei Drapelului Naţional, primirea drapelului României, înălţarea drapelului României pe catarg. Înainte de a fi arborat, drapelul a fost pupat de preot și de oficialitățile județului, respectiv de șefii MAI. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.
„Este alături de celelalte însemne naționale, cum ar fi stema naţională, 1 Decembrie şi Imnul Naţional, este una din acele zile care ne dau ocazia să sărbătorim în semn național, foarte importantă pentru a ne putea păstra identitatea națională. Noi acum în judeţul Satu Mare avem ocazia să ne sărbătorim şi stema noastră. Eu o consider extrem de importantă, face parte din identitatea noastră, a locuitorilor judeţului Satu Mare. Consiliul Judeţean se implică, finanţează, şi se va implica în organizarea acestor evenimente. Consider foarte importante aceste evenimente, deoarece trebuie să știm de unde plecăm ca să știm încotro ne vom îndrepta. Faptul că îți prețuiești drapelul național, înseamnă că prețuiești jertfa înaintașilor noștri, îți iubești țara, îi iubești pe români, faptul că îți iubești libertatea obținută de înaintașii noștri”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef.
„Drapelul românesc este un simbol al identității naționale, este un simbol al luptei poporului român pentru libertate, drept pentru care cu asemenea momente trebuie să ne închinăm acestui simbol al națiunii române și ne trezește și nouă sentimentul de patriotism, de a ne implica fiecare la locul lui în a ne rezolva problemele, astfel încât națiunea română să fie mai departe demnă în conceptul națiunilor europene și mondiale. Solicit tuturor cetățenilor români să nu uite de acest simbol, să fie mândri de el și mai departe să-l promovăm și să-l ducem acolo unde îi e locul în conceptul naţiunilor unite”, a declarat prefectul Eugeniu Avram.
drapel4

drapel3

drapel2

drapel1

drapel5

gradi1