gradi1

20 de ani de la înființarea mănăstirii Țeghea

t11În Duminica Tuturor Sfinţilor, Mănăstirea Ţeghea şi-a sărbătorit hramul mic şi totodată cei 20 de ani care s-au împlinit de la punerea pietrei de temelie a acestui aşezământ monahal. La eveniment au participat foarte mulți credincioși din tot județul, în special cei din zona Careiului.

Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, episcop vicar al Episcopiei ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului. Totodată au fost prezenți președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, protopopul de Carei, pr. Marian Crainic, maica stareţă, stavrofora, Emanuela Mateiu, primarul comunei Craidorolţ, Daniel Balogh, Mircea Letiu, membru in Adunarea Eparhiala.

PS.Iustin Sigheteanul a sfinţit pentru început poarta de la intrare în acest aşezământ monahal, o lucrare construită în stil maramureşan, după care, însoţit de un alai de preoţi şi credincioşi a intrat în biserică unde a sfinţit stranele, iar mai apoi lucrările la altarul de vară.
Episcopul Iustin Sigheteanul a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în altarul de vară, alături de un impresionant sobor format din 30 de preoţi şi 6 diaconi.
PS. Iustin Sigheteanul a subliniat importanţa Mănăstirii Țeghea pentru ţinutul Careiului care împreună cu Mănăstirea Scărişoara reprezintă “plămânii” acestei zone a judeţului. “Careiul respiră cu doi plămâni. Pentru că în vetrele monahale aerul duhovnicesc este curat. Aici respiraţia noastră înseamnă rugăciune. Rugăciunea este respiraţia sufletului (…)” a spus episcopul Iustin Sigheteanul.

t1

t2

t3

t4

t5

t6

t7

t8

t9

t10

t11

gradi1