gradi1

„Ziua Păsărilor” sărbătorită şi în judeţul Satu Mare

plantari2Pentru ornitologi, prima zi a lui aprilie înseamnă „Ziua Păsărilor”. Ziua păsărilor a fost creată de către iubitorii de natură implicaţi direct în serviciile de protecţie şi conservare a mediului. Obiectivul acestei zile este mai mult de natură educativ-informativă, de trezire a dorinţei oamenilor de a fi mereu în armonie cu natura.
Ornitologia ca ştiinţă, dar mai ales ca hobby, atrage azi milioane de oameni din toate ţările globului, indiferent de vârstă şi profesiune şi care gasesc o plăcere în a colinda prin păduri, bălţi şi campii pentru a observa păsările, pentru a le urmări comportamentul, pentru a le auzi cântecul. Se cunoaşte faptul că unele specii de păsări care în trecut erau dependente de un anumit tip de habitat au dispărut, iar altele au încercat să se adapteze la medii noi de viaţa profund modificate sau la unele nou create de om. Pe de altă parte, avem posibilitatea de a ajuta păsările asigurându-le condiţii de cuibărit şi de hrănire, iar aceasta o putem face nu numai în rezervaţii naturale, ci chiar în gradina noastră sau în parcul din oraşul în care locuim. Dintre cele 514 specii de păsări din Europa, 195 sunt mai mult sau mai puţin periclitate. Dar, oriunde s-ar afla, păsările au în prezent nevoie de ajutorul omului. Cu această ocazie Agenţia de Protecţia a Mediului, primăria comunei Urziceni şi Consiliul Judeţean Satu Mare au organizat o acţine de plantare de copaci pe raza comunei Urziceni, creend astfel un habitat pentru păsări.
La eveniment a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, oficialităţilor li s-au alăturat şi un grup de voluntari din comună.
plantari4

plantari3

plantari

gradi1