gradi1

Semnarea contractului „Lucrări de construcţii reţele de canalizarea şi spaţii de pompare a apei uzate în localităţile Odoreu, Păuleşti, Ambud” – SM-CL-08

odoreuAl nouălea contract de lucrări din cadrul programului de investiţii „ Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare” a fost semnat azi la Odoreu, eveniment la care a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef. Programul „ Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare” este cofinanţat de Uniunea Europeană şi are o valoare totală de 433,5 milioane de lei (fără TVA) , fiind derulat de S.C. APASERV Satu Mare S.A.în perioada 2011 – 2015. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene reprezintă 78,5% din valoarea proiectului, cea a Guvernului României de 12%, a autorităţilor locale din aria proiectului 1,84%, iar restul de 7,66% este suportat de S.C. APASERV SATU MARE S.A., printr-un credit bancar obţinut de la Banca Europenă pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.
„Are loc un eveniment deosebit de important și foarte așteptat de locuitorii comunei Odoreu de ani de zile. Avem în județ încă localități care nu au rețele de apă și canalizare sau acestea sunt foarte vechi și trebuie schimbate. Asigurarea unor standarde de viață ridicate sunt prioritare pentru Județul Satu Mare, Consiliul Județean și pentru fiecare primărie. Un drum bun pentru a ajuge repede acolo unde dorești, apă potabilă la robinete, servicii de sănătate de bună calitate, nu sunt un lux, sunt lucruri de care fiecare cetățean al acestui județ trebuie să se bucure. Județul Satu Mare, atât cu fonduri propri, cât și prin fonduri europene sau de la guvern, modernizăm localitățile, dorim să ne bucurăm de standarde europene.
Contractul privind reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, care se semnează astăzi are o valoare de 17 433 991 lei fără TVA , bani din care vor fi realizate următoarele lucrări: construirea rețelei de canalizare pe întreg teritoriul localității Odoreu, în lungime totală de aproximativ 18 km, contruirea a 4 stații de pompare a apelor uzate în localitatea Odoreu, cu aproximativ 4 km conduct sub presiune, construirea rețelei de canaliyare pe întreg teritoriul localităților Păulești și Ambud, în lungime totală de aproximativ 11 km, construirea a 4 stații de pompare a apelor uzate în localitățile Păulești și Ambud, cu aproximativ 360 m conductă. Este cel de al nouălea proiect semnat în cadrul programului „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare.
Aveți un drum național excepțional pe care transportul se face ușor, semnăm contractul de lucrări pentru construcția rețelor de canalizare și stații de pompare a apei uzate, lucrări care ridică comuna Odoreu la un nou standard” a declarat Adrian Ştef.

gradi1