gradi1

Sătmărenii au pedalat pentru Biblioteca Judeţeană

bicicleteSute de sătmăreni au participat marţi la acţiunea unică în ţară de promovare pe bicicletă a lecturii şi serviciilor oferite Biblioteca Judeţeană. La eveniment a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, care a pedalat alături de cei peste 600 de voluntari, iar prefectul Eugeniu Avram a dat flurierul de start.„Mă bucur să mă alătur şi eu acestui inedit mod de a promova şi susţine Biblioteca Judeţeană Satu Mare, de a promova lectura. Chiar dacă aparent nu există nicio legătură între citit şi pedalat, vrem să le atragem atenţia copiilor şi tinerilor, să le arătăm că îţi poţi petrece timpul liber nu doar pe calculator, ci şi citind o carte sau pedalând. Biblioteca Judeţeană a găsit o modalitate originală de a promova lectura, cred că este un eveniment unic în ţară şi sunt încântat că a ajuns la a doua ediţie. Mă bucur că Biblioteca nu a fost nevoită să demareze această campanie din lipsă de cititori,
Acest eveniment sper să apropie foarte mulţi oameni de bibliotecă pentru că noi dorim să facem cunoscut lumii că biblioteca nu înseamnă doar cărţi, biblioteca organizează şi evenimente. Acest gen de eveniment are drept scop promovare și susținere a bibliotecii, a lecturii și a serviciilor oferite de biblioteca public.
Aş dori să felicit conducerea bibliotecii judeţene pentru iniţiativă şi să vă asigur de tot spijinul Consiliului Judeţean Satu Mare în toate evenimentele şi acţiunile pe care doriţi să le organizaţi.” a declarat Adrian Ştef.
Pedalez pentru bibliotecă este denumirea evenimentului şi, la fel ca anul trecut, sătmărenii – copii de grădiniţă însoţiţi de educatoare, elevi de gimnaziu şi de liceu – împreună cu profesorii lor, precum şi persoane adulte – s-au alăturat cu entuziasm acţiunii mobilizaţi de aceeaşi motivaţie: promovarea şi susţinerea bibliotecii cu ajutorul bicicletei, modalitate ecologică de transport.
La ora 12:00 s-a dat startul, după care bicicliştii s-au deplasat în Grădina Romei. Finişul a avut loc o oră mai târziu în Piaţa 25 Octombrie, unde s-a tras linie şi s-a adunat: aproape 600 de sătmăreni au pedalat în acest an pentru Biblioteca Judeţeană. Drept răsplată pentru efortul depus, câteva zeci de participanţi au fost premiaţi în urma tomblei organizate.
biciclete2

gradi1