gradi1

”Sancționați” cu veste reflectorizante

Politie (1)La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare sunt înregistrate de la începutul anului 2014 și până în prezent 46 (-12) accidente rutiere, soldate cu 7 morți (fără diferențe față de anul trecut), 23 (-10) răniți grav și 22 (-7) răniți ușor. Funcție de categoriile de participanți implicați în evenimente rutiere, se înregistrează scăderi ale celor în care au fost implicați biciliști : 1(-1), soldat cu 1 (-1) rănit grav, precum și a evenimentelor rutiere cu pietoni : 5 (-3), soldate cu 2 (+2) morți, 2 (-2) răniți grav și 1 (-3) răniți ușor.
În vederea menținerii trendului actual în ceea ce privește accidentele rutiere, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare s-a demarat o campanie de prevenire a evenimentelor rutiere, cu scopul de a conștientiza participanții la trafic cu privire la necesitatea și obligativitatea purtării vestei reflectorizante.
Astfel, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare au fost achiziționate 1.000 de veste reflectorizante care au fost distribuite polițiilor municipale și orășenești, precum și posturilor de poliție comunale în vederea desfășurării în perioada următoare a unor acțiuni având ca grup țintă bicicliștii, mopediștii și căruțașii.
La prima acțiune desfășurată azi, 17 aprilie, alături de polițiștii rutieri în municipiul Satu Mare, în zona Pieței de vechituri, a participat Președintele Consiliului Județean Satu Mare domnul Ștef Adrian și adjunctul șefului inspectoratului pe linie de ordine publică comisar șef de poliție Vlad Florentin.
Participanții la trafic care au fost opriți de polițiști și nu erau echipați corespunzător au fost sancționați cu un avertisment și o vestă reflectorizantă pentru a fi vizibili pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.
În următoarele două săptămâni, la nivelul întregului județ se vor organiza astfel de acțiuni pentru a-i conștientiza pe oameni cu privire la importanța vestei reflectorizante care are rolul de a le salva viața.
Politie (2)

gradi1