gradi1

Plantare de puieţi în comuna Pomi

pomi2Agenţia de Protecţie a Mediului şi Consiliul Judeţean Satu Mare şi Asociaţia Socială Satul de Lut au demarat o campanie de plantare de puieţi în comuna Pomi. La eveniment a participat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.
Acțiunea de plantare a fost deschisă de Elisabeta Bekessy – director APM Satu Mare care a prezentat scopul acțiunii de plantare și importanța evenimentului ecologic ”Luna Pădurii”.
Luna Pădurii este un eveniment ecologic marcat în fiecare an în perioada 15.03.-15.04, este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a tinerilor şi a factorilor decizionali, cu privire la importanţa pădurilor. În anul 2014 se desfăşoară o nouă campanie de plantare de puieți pe fostele amplasamente ale depozitelor de deșeuri din mediul rural de pe raza județului Satu Mare care au fost închise în 2009.
Comisiile mixte formate din reprezentanţii Ocoalelor Silvice arondate comunelor și ai primăriilor implicate au stabilit pentru plantare suprafaţa propice, speciile și numărul de puieți necesari. Astfel s-a identificat o suprafață de 20,96 ha aptă pentru plantare, pentru care necesarul de 209,6 mii buc. puieți este asigurat de Consiliul Județean Satu Mare.
În momentul de față Direcția Silvică Satu Mare prin Ocoalele Silvice aferente, pregătește puieții pentru a fi achiziționați de cele 21 de primării (Târșolț, Ardud, Dorolț, Porumbești, Câmin, Căpleni, Căuaș, Foieni, Hodod, Ghenci, Rădulești, Gelu, Terebești, Tiream, Moftin, Supur, Urziceni, Călinești Oaș, Gherța, Hașmeu, Porumbești, Turț, Turulung, Livada) care se implică în campanie.
pomi

gradi1