gradi1

ZILE NAȚIONALE ALE ȚĂRILOR MEMBRE U.E.

UEDirecția de Cultură a Municipiului Carei continuă proiectul denumit ZILE NAȚIONALE ALE ȚĂRILOR MEMBRE U.E., care are ca scop cunoașterea și promovarea culturii și tradiţiilor din țările membre ale Uniunii Europene.
Proiectul constă în organizarea de evenimente culturale cu ocazia Zilei Naționale a fiecărui stat membru al U.E. Astfel în ziua sărbătoririi zilei statului respectiv vor avea loc expoziții de fotografie, prezentarea unui scurt film documentar despre țară, cultură, tradiție, înfățișarea unui crâmpei din tradițiile și obiceiurile statului, precum și arborarea drapelului național timp de o zi în Sala Cavalerilor a Castelului Karolyi.
Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Republicii Irlanda din data de 17 martie, Direcția de Cultură a municipiului Carei a realizat o expoziție de fotografie care cuprinde 25 imagini despre oameni, obiceiuri, peisaje și clădiri din Republica Irlanda. Expoziția se găsește în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Carei și poate fi vizitată timp de o saptamână.

gradi1