gradi1

„Recitatio” a fost câștigat de Dan Coza de la Colegiul Național Mihai Eminescu

recitatio3Vineri, 21 martie 2014, în sala Filarmonicii “Dinu Lipatti” s-a desfășurat Recitatio, concurs de recitări din lirica poeților sătmăreni, ajuns la a VIII-a ediție în acest an. Marele premiu a fost câștigat de Dan Coza de la Colegiul Național Mihai Eminescu.
În urmă cu şapte ani la iniţiativa scriitorilor: Felician Pop, Robert Laszlo, Vasile Rus şi Aurel Pop s-a luat hotărârea de a organiza o acţiune prin care să se aducă în atenţia publicului sătmărean, creaţia poeţilor sătmăreni. În acest sens s-a organizat concursul de recitări din lirica poeţilor sătmăreni „RECITATIO”, aflat în acest an la cea de-a VIII-a ediţie. An de an participarea elevilor din şcolile municipiului şi judeţului Satu Mare a fost în centrul atenţiei atât în rândul dascălilor dar mai ales al elevilor. Numărul acestora de fiecare dată a crescut atât numeric dar mai ales din punct de vedere al interpretării de către elevi a creaţiilor poeţilor sătmăreni.
În acest an numeroși elevi sătmăreni s-au întrecut în recitarea poeziilor preferate ale poeților sătmăreni, iar juriul a fost format din Radu Botar – actor la Teatrul de Nord Satu Mare, președintele juriului, Adriana Duda- profesoară, din partea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Mehes Kati – actriță, din partea Teatrului de Nord Satu Mare, Lacrima Camelia Istrăuan – director interimar, Biblioteca Județeană Satu Mare și Teodor Curpaș- poet, realizator TV. Momentele muzicale din cadrul concursului au fost asigurate de George Negrea, care a interpretat muzică folk și de grupul ”Românașul” cu un recital de muzică populară.
recitatio2

recitatio

gradi1