gradi1

Grădiniță nouă la Domănești

6Miercuri, 19 martie 2014 a fost o zi deosebită pentru satul Domănești, comuna Moftin. Aici a avut loc inaugurarea gradiniței din sat în care vor învăța aroximativ 60 de copii.
Imobilul are o suprafaţa construită de 328 de metri pătraţi şi suprafaţă utilă de 280 de metri pătraţi, care asigură două săli de grupă şi dependinţe, toate realizate la nivelul cerinţelor din Uniunea Europeană în valoare de aproximativ 100.000 de euro plus Taxa pe Valoarea Adăugată, bani asigurați de Primăria Moftin cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare.
Pe lângă primarul comunei Moftin, Gheorghe David la tăierea panglicii au participat președintele Consiliului Județean Satu Mare Adrian Ștef, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, inspectorii şcolari generali adjuncţi Claudiu Mondici şi Szasz Piroska, respectiv alţi reprezentanţi ai comunităţii.
Reprezentanții Consiliului Județean au subliniat importanța realizării unor astfel de investiții pentru asigurarea viitorului copiilor, pentru progresul constant, stimularea aptitudinilor și talentelor acestora. Buna educaţie înseamnă un efort și o datorie pe care și-au asumat-o atât autorităţile locale, cât și cadrele didactice şi părinţii.
„Pregătirea micuților începe aici la grădiniță. Primarul alături de Consiliul Local au făcut eforturi deosebite, fizice și materiale, pentru realizarea acestui spațiu pe care îl inaugurăm astăzi, dar dacă te gândești că acesți bani se împart la atâția copii, e puțin. Ei sunt viitorul nostru și merită tot ce este mai bun!” a declarat Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean.
În zilele următoare grădiniţa din Domăneşti va fi mobilată, iar apoi se va amenaja spaţiul verde. Prima persoană care a adus un copăcel este directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Satu Mare, Bekessy Elisabeta, cea care şi-a petrecut anii copilăriei în localitate.

4

5

7

8

9

10

11

12

13

gradi1