gradi1

Ambasadorul Republicii Ungare în România în vizită la Satu Mare

1Ambasadorul Republicii Ungare în România, Zákonyi Botond, a efectuat joi o vizită la Satu Mare, fiind primit de prefectul Eugeniu Avram, de preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef şi de primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica. Excelenţa Sa a fost însoţit de secretarul general al ambasadei, dl. András Pál.
În cadrul întrevederii cu Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, s-au discutat mai multe teme de interes bilateral, subliniindu-se bunele relaţii pe care judeţul Satu Mare le-a avut de-a lungul anilor cu reprezentanţii diplomatici ai Ungariei în România precum şi cu judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg, şi mai multe oraşe din Ungaria. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre posibilităţile de colaborare pe plan economic, cultural. Temele importante prezentate de Preşedintele Consiliului Judeţean au fost proiectele transfrontaliere, infrastructura, sănătatea, cultura şi turismul.
Adrian Ştef a subliniat valoarea pe care o reprezintă moştenirea multiculturală a judeţului şi importanţa contribuţiei comunităţii maghiare şi a celorlalte minorităţi la istoria şi cultura sătmăreană. Preşedintele a prezentat câteva din proiectele judeţului care speră să se bucure susţinere din partea ambasadorului.
Excelenţa Sa dl. Zákonyi Botond s-a aflat la prima vizită în judeţul Satu Mare după de la preluarea misiunii diplomatice de la Bucureşti, în luna ianuarie a acestui an.
2

gradi1