gradi1

Principalele investiţii din judeţ sunt în prag de finalizare

Ambulatoriu (105)Conducerea Consiliului Judeţean a făcut miercuri un tur pentru a verifica stadiul în care se găsesc lucrările la câteva dintre obiectivele importante din judeţ.
Prima oprire a fost la viitoarea staţiune turistică Luna Şes, acolo unde lucrările sunt în curs de finalizare, termenul oficial de predare fiind sfârşitul acestui an. A fost modernizat drumul de acces din oraşul Negreşti-Oaş până la staţiune, au fost instalate reţelele de apă şi canalizare, alimentarea cu energie electrică şi au fost terminate majoritatea lucrărilor de infrastructură. Au mai rămas doar câteva lucrări de amenajare a şanţurilor şi rigolelor, a intrărilor în curţi, precum şi semnalizarea rutieră.
Telescaunul este deja în stare de funcţionare şi s-au efectuat şi câteva lucrări de amenajare a pârtiei de schi şi de construcţie clădirilor adiacente, dar, pentru lucrările sunt oprite în acest moment din motive birocratice: Primăria Negreşti-Oaş trebuie să obţină nişte avize de la Romsilva pentru scoaterea din circuitul forestier a unei porţiuni din pârtie, iar acest lucru se poate face numai prin Hotărâre de Guvern. Primarul Aurelia Fedorca şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, au dat asigurări că s-au făcut deja demersurile necesare pentru a rezolva cât mai repede aceste hârtii.
În continuare, delegaţia Consiliului Judeţean a inspectat lucrările de la Drumul Judeţean 109L, cunoscut ca Autostrada Oaşului, care face legătura între Negreşti-Oaş şi Turţ. Lucrările sunt realizate în proporţie de aproximativ 18%, în condiţiile în care termenul oficial de finalizare este la începutul anului viitor.
Executantul pregăteşte, totuşi, lucrări care, dacă vor fi realizate până la primele ninsori, ar putea creşte procentul de execuţie până la peste 40%, urmând ca în primăvară să continue lucrările, chiar dacă va depăşi termenul oficial.
Mai bine stau lucrurile la Drumul Judeţean 194, următorul obiectiv inspectat de conducerea Consiliului Judeţean. Acesta se modernizează pe o lungime totală de 10 kilometri, între localităţile Terebeşti – Ghilvaci – Moftinu Mare şi asigură accesul la groapa ecologică de deşeuri de la Doba.
Lucrările în valoare totală de aproape 23 milioane de lei, cu bani asiguraţi de Uniunea Europeană şi Guvernul României, sunt pe jumătate finalizate şi au termen de execuţie până în vara anului viitor, ceea ce e un termen realist, pe care firma executantă şi-l poate asuma fără probleme.
Membrii conducerii Consiliului Judeţean, adică preşedintele Adrian Ştef şi vicepreşedinţii Rudolf Riedl şi Mircea Govor, au încheiat turul de inspecţie la Policlinica Veche din Satu Mare, la care tocmai s-au încheiat lucrările de reabilitare şi modernizare, iar recepţia tehnică a fost asigurată de comisia condusă de viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici.
Investiţia a fost în valoare totală de 6,7 milioane de lei şi, din cauza unor probleme apărute în derularea proiectului, mai precis necesitatea consolidării structurii de rezistenţă a clădirii, lucrările au fost întârziate cu 160 de zile, motiv pentru care firma executantă va plăti penalităţi.
Şefii judeţului au insistat pe ideea că, după această modernizare, condiţiile de la Policlinica Veche de pe strada Gheorghe Lazăr corespund celor mai exigente norme europene în domeniul sănătăţii, iar în incinta clădirii vor funcţiona doar cabinete de analiză şi tratamente aflate în subordinea Spitalului Judeţean Satu Mare, cu excepţia spaţiilor în care va fi amenajată farmacia şi va fi instalat un computer tomograf.
Transformarea prin care a trecut clădirea vechii policlinici este impresionantă, în hol fiind instalat inclusiv un lift care va uşura accesul pacienţilor la etaje, ceea ce l-a făcut pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Rudolf Riedl, să declare că iniţial a crezut că a greşit clădirea, când a intrat.
Cabinetele vor fi dotate cu mobilier şi toată aparatura necesară în cursul acestei ierni, iar preşedintele CJ, Adrian Ştef, a declarat că în luna martie a anului viitor se va face inaugurarea oficială a policlinicii. De asemenea, el a anunţat că are de gând ca până la finalul acestui mandat să finalizeze toate investiţiile importante de modernizare a întregului sistem sanitar sătmărean.
Luna Ses (16)

DN 192 Odoreu Medies (26)

DJ 194 Doba Depozit deseuri (91)

DJ 194 Doba Depozit deseuri (64)

Dj 109L Negresti Turt (4)

Dj 109L Negresti Turt (2)

Ambulatoriu (90)

Ambulatoriu (67)

Ambulatoriu (21)

Ambulatoriu (9)

gradi1