gradi1

“IA-MĂ ACASĂ DE CRĂCIUN”

În perioada 2 decembrie – 20 decembrie, sătmărenii interesaţi pot solicita Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare( DGASPC ), învoirea unui copil aflat într-un Centru de plasament, pentru ca acesta să petreacă Crăciunul în familia dv. Pentru a obţine această învoire, sătmărenii interesaţi vor trebui să depună o cerere la sediul D.G.A.S.P.C. , situat pe str. Corvinilor nr. 18, între orele 9,00 – 15,00, în perioada mai sus menţionată.
După depunerea acestei cereri de evaluare, în vederea obţinerii acordului privind învoirea unui copil aflat în evidenţa D.G.A.S.P.C. (cererea tip se află la sediul instituţiei), specialiştii în domeniul asistenţei sociale vor veni acasă la dv. pentru a evalua situaţia familială. De asememea, specialiştii D.G.A.S.P.C. Satu Mare vă vor recomanda copilul, care se va putea bucura de o minivacanţă de Crăciun în familia dv.
Această acţiune umanitară se desfăşoară în cadrul campaniei „IA-MĂ ACASĂ DE CRĂCIUN”, organizată de Televiziunea Română în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi a Persoanelor Vârstnice. Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza publicul larg faţă de problematica tuturor copiilor aflaţi în sistemul de protecţie specială, prin oferirea posibilităţii unor copii, aflaţi în intituţiile de tip rezidenţial, de a sărbători Crăciunul în mijlocul unei familii.

gradi1