Ştiri recente

turistic
gradi1

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Studenţi SPOT

Unul din marii actori ai scenei româneşti va onora cu prezenţa sa muncipiul Carei, participând ca invitat special la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Studenţi SPOT ce va debuta azi,18 noiembrie,de la ora 16,00.
Festivitatea de deschidere va avea loc în incinta Castelului de la ora 16,00, urmând ca apoi maestrul Mircea Diaconu să susţină un colocviu în aceiaşi locaţie.
Reputatul om de cultură, fost ministru al Culturii,Mircea Diaconu s-a născut pe 24 decembrie 1949, la Vlădesti, in judetul Arges, fiind căsătorit cu actrita Diana Lupescu.
Mircea Diaconu a fost director al Teatrului „Nottara” din Bucuresti până in 2011 si a fost membru in Consiliul National al Audiovizualului până in 2004. După ce Mircea Diaconu si-a incheiat mandatul de la CNA a fost numit director la acest teatru.Mircea Diaconu a fost primul actor din România care si-a dat demisia, devenind liber profesionist, imediat după Revoluţie.
A jucat in peste 30 de filme si in sute de roluri in spectacole de teatru, pe scenă, la radio si la televiziune.Ca romancier a debutat in 1980 ,cu volumul cu caracter autobiografic intitulat,”La noi, când vine iarna”,aparut la editura Ion Creanga.
Spectacolele ediţiei Festivalului SPOT din acest au loc în Sala de Sport a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu, în beciul Castelului Karolyi şi în sala Casei Comunitare Sf. Ladislau.
Studenții de la Academia Athanor din Burghausen, Germania,printre primii sosiți la Carei, își pregătesc decorurile spectacolului pe care îl vor prezenta careienilor iubitori de teatru.
Au ajuns la Carei și membrii trupei Theatre of Posteroticism Londra,din Anglia,care vor prezenta joi seara de la ora 20,00 piesa BDSM Faust de Johan Wolfgang Goethe ENG.
Lucrările de amenajare a scenei avansează destul de greoi,lipsa unor accesorii necesare montajului pentru asigurarea unor conditii de maximă securitate prelungind termenul de executie.

Programul este următorul

ora 19.00

Lecţia de Eugen Ionescu, DE

Academia Athanor – Germania

Sala de sport a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu

ora 21.00

Însemnările unui nebun de N.V. Gogol, RO

Departamentul de Artă Craiova – România

Sala de sport a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu

ora 22.30

Concert THE SNAIL (Serbia)

Sala de sport a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu

Intrare 10 RON

gradi1