gradi1

Bogdan Braţiş. Un sătmărean cu Factorul X!

Bogdan BratisInterviu cu Bogdan Bratiş, finalist la gala X Factor
1. Bogdan spune-ne ce înseamnă pentru tine X Factor? De ce te-ai înscris?

X Factor înseamnă o adevărată oportunitate pentru mine şi mi-am spus că m-am saturat să rămân în anonimat. Fierbea dorinţa asta în mine de a arăta lumii ce pot să fac. În muzică se spune că ai nevoie de noroc pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti, eu sunt total împotriva acestui lucru, norocul trebuie să îl căutăm singuri aşa cum am făcut eu până acum. Când am mers la audiţii nu mi-a trecut niciodată prin cap să fac cale întoarsă, m-am aventurat în necunoscut şi până acum am avut doar de câştigat.

2. De când faci muzică şi care este genul care te reprezintă?

Fac muzică de peste 8 ani, am început cu pianul şi cu vocea la Palatul Copiilor din Satu Mare, iar apoi am evoluat pe zi ce trece, din ce în ce mai mult. Am cântat în trupa Inedit o perioadă destul de lungă, unde am învăţat foarte multe lucruri. Genul care mă reprezintă este pur şi simplu genul meu propriu, îmi place să cred că am un stil propriu; spun asta pentru că alţii îmi spun asta. Cel mai mult mă reprezintă compoziţiile mele, acestea sunt într-un subgen al muzici poprock.

3. Muzica, pentru tine, este doar o pasiune sau deja este un job?

Ştiţi cum e? Cânt şi asta îmi ocupă tot timpul. Chiar dacă încă nu a devenit un job pentru că nu fac bani din muzică încă, dar sunt ocupat tot timpul. În fiecare zi încerc să scriu câte o piesă, în fiecare zi fac repetiţii pentru diferite evenimente, diferite concursuri cum ar fi X Factor. În momentul ăsta X Factor mi-a dăruit în sfârşit ocazia de a sta într-un studio de televiziune şi să filmez de dimineaţă până seara până mă lasă puterile. Ai o satisfacţie atunci când ştii că ai făcut şi ceea ce îţi place şi ceva în folosul tău în acelaşi timp.

4. Ai primit 3 de “DA”, te aşteptai?

Nu pot să zic că mă aşteptam, se putea întâmpla orice pe acea scenă, puteam să uit nişte versuri şi să fiu eliminat. Chiar dacă am experiență, acel moment a fost critic, pentru mine a fost un șoc. Nu știai ce se putea întâmpla, am avut emoții foarte mari, dar când am intrat pe scenă și am început să cânt totul a trecut și am început să interacționez cu publicul.

5. Eşti la Bucureşti deja în bootcamp. Cum e? Cum te simţi?

Acum în bootcamp totul a devenit mult mai intens şi mai serios, adică nu mai e o joacă, mă comport ca un profesionist. Fiecare lucru pe care îl faci acolo depinde de imaginea ta şi de şansele tale în concurs. Am fost foarte emoţionat în prima etapă a bootcamp-ului deoarece a fost prima dată când am cântat doar în faţa domnului Dan Bitman, unul din exemplele mele care m-a format până acum ca muzician. În a doua etapă m-am simţit mult mai relaxat deoarece aveam să cânt cu pianul şi cu vocea în acelaşi timp ceea ce îmi place foarte mult. Inițial am fost foarte mulți concurenți, peste 3000, adunați din toată țara. Acum am rămas doar 60.

6. Ţi-ai făcut prieteni printre concurenţi?

Oricât de mult aş vrea, nu pot să rămân stană de piatră şi, da, mi-am făcut o groază de prieteni printre concurenţi, unii au căzut la audiţii, unii în prima fază a bootcamp-ului. Mi-a părut foarte rău să văd că unora drumul li s-a terminat mult prea repede.

7. Când te mai pot vedea sătmărenii pe micile ecrane la X Factor?

Odată ce au început Galele live sătmărenii mă pot vedea pe 24 noiembrie la Antena 1 în cadrul emisiunii X Factor, iar mai apoi dacă voi trece mai departe mă puteţi vedea pe 29 noiembrie într-o ediţie specială X Factor cu ocazia aniversării postului de televiziune Antena 1.

8. Noi, cei de acasă cum te putem susţine?

Nu aş vrea să cred că sătmărenii mă vor vota doar pentru că sunt sătmărean, aş vrea să cred că mă vor vota pentru că m-am ridicat la aşteptările lor. Vreau să gândiţi pozitiv pentru mine, acum este un moment important din viaţa mea.

9. Cât de mult crezi că te va ajuta pe viitor participarea la X Factor?

Odată cu apariţia mea la X Factor voi primi fel şi fel de oferte de la case de discuri sau posturi de televiziune, eu stiu că nu trebuie să mă arunc în braţele oricui şi voi analiza fiecare mişcare pe care o voi face, ca până într-un final să aveţi un Bogdan aşa cum vrea el să fie, nu aşa cum vor alţii.

10. La ce alte concursuri ai mai participat? Care a fost cel mai important premiu?

Am participat la numeroase concursuri, dar mie un trofeu nu îmi spune nimic. Cel mai mare premiu pentru mine ar fi să aud lumea cântând o piesă de a mea sau să îmi aud piesa undeva la radio.

11. Mai ai timp şi de alte hobby-uri în afară de muzică?

Timpul e cam scurt şi nu prea am timp pentru altceva. Uneori ies la alergat pe digul din Satu Mare pentru a mă elibera, aşa pot să mă menţin în formă tot timpul atât psihic cât şi fizic.

12. Bănuiesc că planurile tale de viitor sunt strâns legate de muzică. Ce vrei să faci după X Factor?

După X Factor aş vrea să închei un contract cu o casă de discuri şi să dăruiesc muzica mea publicului. Să îmi fac o trupă cu care să-mi pot cânta piesele pe care eu le-am compus de-alungul timpului. În mod sigur nu mă voi retrage pentru că asta îmi doresc să fac.

gradi1