gradi1

Acţiune de determinare gratuită a glicemiei, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului

Ziua Diabetului Actiune Lions (32)O nouă acţiune de determinare gratuită a glicemiei se desfăşoară astăzi în casa de Cultură a Sindicatelor, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, în organizarea Clubului Lions Satu Mare şi a Centrului Diabetic. Acţiunea continuă până la ora 17,00 iar rezultatele vor fi anunţate mâine. La deschiderea evenimentului au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef şi subprefectul Cristian Sasu.
Conform șefului Centrului Diabetic Satu Mare, dr. Iosif Silagyi, această acțiune se desfășoară încă din anul 1999, scopul fiind de a depista persoanele suferinde de diabet și reducerea sau prevenirea complicațiilor ce pot să apară.
Centrul Diabetic Satu Mare are în evidenţe 17.000 de persoane, faţă de 2.300 de persoane câte erau în 1999.
După ce le sunt făcute mai multe măsurători, persoanelor interesate li s-au recoltat probe de sânge, fiind determinată pe loc glicemia. Persoanele cu probleme au fost direcționate spre medicii specialiști prezenți. Unul dintre ei a fost medicul oftalmolog Levai Lehar. Acesta a explicat cât este de important efectuarea unui consult oftalmologic în cazul diabetului, atrăgând atenția că diabetul zaharat de tip II poate duce chiar și la orbire. Persoanele care sunt diagnosticate cu diabet trebuie să facă un control oftalmologic la șase luni sau chiar mai des, în funcție de gravitatea bolii, pentru a preveni complicații.
Ziua Diabetului Actiune Lions (43)

Ziua Diabetului Actiune Lions (7)

gradi1