gradi1

Sătmărenii cei mai puternici polițiști din România

cel-mai-puternic-700x438Sala LPS din Satu Mare a găzduit sâmbătă concursul “Cel mai puternic polițist din România”, o competiție sportivă care a fost împărțită pe două categorii: sub 35 de ani și peste 35 de ani. La ambele s-au impus polițiști de la Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare.
Concursul a avut în jur de 80 de participanți din țară, dar și din străinătate (oameni ai legii din Italia și Ungaria). A fost o întrecere de crossfit, o ramură a fitness-ului, cea care îmbină elemente de anduranță, forță, viteză, putere, rapiditate s.a. De altfel, activități zilnice necesare polițiștilor. A fost primul concurs de acest gen organizat în țara noastră.
După mai multe ore de concurs a venit și festivitatea de premiere. La categoria de sub 35 de ani, pe primul loc s-a clasat sătmăreanul Gabriel Mândruț de la IPJ SM, cel care a terminat circuitul în 13 minute și 48 de secunde. A fost urmat de Constantin Bolba de la IPJ Bihor (15min, 40 sec.) și de Ioan Burlacu de la IPJ Botoșani (19min, 56sec). “În spatele acestui rezultat stă foarte multă muncă. M-am antrenat foarte mult în ultimele trei săptămâni. Faptul că am luat locul 1 înseamnă că m-am pregătit mai mult ca alții și nicidecum că ceilalți au fost slab pregătiți. A fost un concurs frumos, o primă competiție de acest gen în țară și sperăm ca ediția de anul viitor să o ridicăm la un nivel mai mare”, ne-a spus Gabriel.
De partea cealaltă, la categoria peste 35 de ani titlul de cel mai bun polițist i-a fost oferit sătmărenului Florin Varhaniovschi de la IPJ SM, înregistrând un timp de 14 minute și 22 de secunde. Podiumul a mai fost completat de Alin Tătar de la IPJ Bihor (18min, 24sec.) și de Dorin Pop de la IPJ Mureș (21 min, 11sec.). Open-ul general a fost câștigat de Gabriel Mândruț, care a avut cel mai bun timp.
Totodată, printre concurenți s-a aflat și o concurentă. Pamela Izsaky de la ITPF Sighetu Marmației ne-a declarat că la ediția viitoare își dorește să urce pe podium, sâmbătă ocupând doar locul 11 la categoria sub 35 de ani.
Competiția s-a aflat la prima ediție și a fost organizată de Sindicatul Național al Agenților de Poliție și Ministerul Afacerilor Interne. S-a născut la inițiativa unor polițiști din Satu Mare, membri ai Sindicatului Național al Agenților de Poliție.
Această idee a fost pusă în aplicare într-un parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne și cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și al Primăriei Satu Mare.

gradi1