gradi1

România s-a clasat pe locul 18 la Six Days Enduro, cu doi sătmăreni în echipă

mani-si-echipa-932x620Timp de şase zile (29 septembrie – 5 octombrie) în Sardinia s-a desfăşurat Six Days Enduro, cel mai vechi dar şi unul din cel mai dur concurs de off-road din calendarul Federaţiei Internaţionale de Motociclism.
Ediţia din acest an a fost una jubiliară şi a strâns la start 630 de raideri de pe întreg mapamondul. Six Days Enduro mai este cunoscut şi sub numele de „Olimpiada motorsportului” în care participanții au format o echipă națională, alcătuită din șase raideri, dar s-a aleargat și la individual. De asemenea s-a concurat şi la clasa junior( Junior World Trophy), dar şi la Women World Trophy, competiţie adresată exlcusiv femeilor.
Cu sătmărenii Emanuel Gyenes şi Marton Silvester în echipă, România a ocupat un mai mult decât onorant loc 18, acelaşi pe care l-a obţinut şi în ediţia de anul trecut, desfăşurată în Germania. Alături de cei doi sătmăreni din echipă au mai făcut parte: Alex Gârbacea, Andras Eles, Lucian Neagă şi Marcel Butuza.
“Aşa cum am declarat şi la plecare o clasare în primele 20 de naţiuni ar fi ceva extraordinar. Uite că am terminat pe locul 18, o poziţie foarte onorantă pentru noi, mai ales că la această ediţie am avut o echipă cu mai puţină experienţă. Au fost şase zile grozave în care fiecare dintre doi a dat totul pentru o cât mai bună clasare pe podium” ne-a declarat Mani Gyenes, cel mai valoros pilot de enduro din România.
Pe locul întâi la World Trophy s-a clasat echipa Franţei, urmată de cea a Statelor Unite iar pe poziţia a treia a terminat Italia.
La Junior World Trophy prima poziţie a fost adjudecată tot de Franţa, urmată de Italia şi de Marea Britanie.
Şi sexul frumos şi-a desemnat câştigătoarele, astfel că la Women World Trophy prima treaptă a podiumului a fost ocupată de Australia urmată de Suedia şi pe ultima treaptă a venit Franţa. (TR)

gradi1