gradi1

Mircea Marinescu a câștigat prima ediție a Cupei Orașului Tășnad

sah-616x500Prima ediție a Cupei Orașului Tășnad la șah s-a bucurat de un real succes. Desfășurată într-un pavilion la ștrandul din Tășnad, au participat 47 de șahiști din toate colțurile țării, dar și din Ungaria și Moldova. După 7 runde, Mircea Marinescu, legitimat la CS Voința-Informația Zilei s-a dovedit a fi cel mai bun, astfel că a pus mâna pe premiul cel mare.
Toți cei înscriși la acest concurs s-au declarat foarte mulțumiți de condițiile în care s-a desfășurat această competiție și au promis că nu vor lipsi la ediția a doua.
Revenind la prima ediție, aceasta a început joi având la start, printre alții, 9 sătmăreni de la CS Voința, CS Unio și LPS Satu Mare. A fost un open general pentru jucători legitimaţi cuprinşi în listele ELO, s-a jucat pe durata a 7 runde în sistem elveţian. La final, cu cinci victorii și 2 remize, Mircea Marinescu de la CS Voința a terminat pe primul loc. Astfel a pus mâna pe o cupă mare și a câștigat 1.500 de lei.
Pe locul doi s-a clasat Alin Ardeleanu din Galați (1.100 lei), iar pe locul 3 a fost Adrian Petrișor din Reșița (700 lei). S-au oferit și premii speciale. Cel mai bun junior – David Cordea din Cluj Napoca, cel mai bun jucător cu ELO între 1800 și 2100 – Andrei Veklinec de la Unio, cel mai bun șahist cu ELO sub 1800 – Gheorghe Murg din Cugir, cel mai bun veteran – Tibor Balla din Ungaria. Cu toții au primit câte 100 de lei.
Organizatorii acestui turneu au fost CS Voinţa-Informația Zilei şi Primăria Tăşnad, iar sponsorii: Promat Comipex, Agrind şi Mastvest.

gradi1