gradi1

Festivalul Toamnei la Moftinul Mic

DSC_0199Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a participat duminică, 13 octombrie 2013 la Festivalul Toamnei de la Moftinul Mic, ediţia cu numărul IV.
Evenimentul a avut loc pe terenul de sport din Moftinul Mic. Au participat la deschiderea oficială Prefectul Judeţului Satu Mare Eugeniu Avram, Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Mircea Govor, Primarul localităţii Moftin Gheorghe Copil, Primarul oraşului Negerşti Oaş Aurelia Fedorca, Viceprimarul municipiului Satu Mare Marcela Papici, şi alţii.
Preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef l-a felicitat pe Primarul Gheorghe Copil pentru organizarea evenimentului comparându-l cu evenimentele din trecut care se organizau pentru a sărbătorii recoltele câmpului.
“Vă mulţumesc pentru invitaţie, ca de fiecare dată domnul primarul când organizează un eveniment vine personal pentru a ne înmâna invitaţiile. Ţin minte când am participat la prima ediţie, era organizată în curtea şcolii, era prima ediţiie şi ploua, semn de bogăţie, dovadă că acum e la cea de a IV-a ediţie. Mă gandeam atunci că este o idée foarte bună să poţi să prezinţi darurile câmpului şi să îi cinsteşti pe agricultorii tăi, faptul că vă străduiţi să organizaţi, eu, domnule primar, vă dau un sfat – să nu ţineţi seamă de cârcotaşi care spun că cheltuiţi bani, un astfel de eveniment e bine venit şi cei care nu ştiu ce înseamnă să organizeze un astfel de evenimente, sunt preocupaţi de alţii.
Vreau să vă felicit pentru tot ce faceţi pentru locuitorii acestei comune şi vreau să vă spun că şi pentru noi, Consiliul Judeţean este important să instruim agricultorii. Prin ceea ce face Consultanţa Agricolă, prin cursurile pe care le organizează de fapt încercăm să trecem de la agricultorul ţăran la fermier.
Grupurile de Acţiune Locală le-am sprijinit cu banii pentru ca să poată să atragă finanţării europene, sunt peste 10 milioane de euro care vor veni către fermieri, prin faptul că noi, Consiliul Judeţean le-am dat banii necesari să poată să îşi înceapă aceste proiecte. Trebuie să continuăm aceste lucruri şi să reuşim să găsim o legătură mai bună între instituţii şi fermierii nostri ca să îi putem sprijini.
Asemenea evenimente au existat încă din antichitate şi tocmai de aceasta vă spun, domnule primar, este bine ceea ce faceţi, că dacă s-a întâmplat în trecut, din antichitate, de atunci erau sărbătorite darurile câmpului, au fost prezentaţi fermierii, este bine să se continue aceste evenimente.
Consiliul Judeţean a sprijinit direct comuna Moftin, o să amintim cei 500 de mii de lei pe care i-aţi primit pentru a contracta un împrumut pentru a derula fondurile europene pentru cetăţenii comunei Dumneavoastră. Vă vom sprijini în continuare şi vă vom ajuta, mai ales că vă pot numi un campion al atragerii fondurilor europene în judeţul Satu Mare. Felicitări încă odată pentru organizare!” a declarat Adrian Ştef.
După deschiderea oficială au fost vizitate standurile amenajate şi a început concursul dedicat crescătorilor de cai. Pe scenă au urcat “Muguraşii Moftinului” din Moftinu Mic, Asociaţia Comunitară “Crasna Domâneşti”, interpreţii Marius Ciprian Pop, Mihai Mariş, îndrăgitul interpret sătmărean Petrică Mureşan şi trupa Sincron din Satu Mare.

DSC_0255

DSC_0195

DSC_0194

DSC_0189
 

gradi1