gradi1

Comunicat de presă

Satu Mare, 21 octombrie 2013 – Cu regret vă anunţăm faptul că Alteţa Sa Regală Principele Nicolae din cauze de sănătate nu mai poate participa la evenimentele dedicate aniversării a 92 de ani a Majestăţii Sale Regele Mihai I al României. Mesajul său va fi transmis de domnul Daniel Angelescu, fotograful oficial al Familiei Regale în cadrul vernisajului din 22 octombrie la Muzeul de Artă Satu Mare începând cu ora 16:00.
Programul dedicat aniversării Regelui Mihai I nu suferă modificări şi toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi luni, 21 octombrie 2013, ora 19:15, în Sala de Expoziții a Castelului Károlyi la vernisajul expoziției aniversare Majestatea Sa Regele Mihai I, realizată de Direcția de Cultură Carei. Începând cu ora 19:30, în Sala Cavalerilor va avea loc concertul regal, organizat cu ocazia aniversării zilei de naștere a Majestății Sale Regele Mihai I al României, susținut de orchestra Camerata Consonantia a Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare, sub conducerea artistică a maestrului Rudolf Fátyol – vioară.Programul va conține: Antonio Vivaldi – L’estro armonico op. 3, Concerto op.3 nr.3 în Sol major, Concerto op.3 nr.6 în la minor, Concerto op.3 nr.9 în Re major, Concerto op.3 nr.12 în Mi major, respectiv în final un fragment din George Enescu – Poema Română – Imnul Regal.
Marţi, 22 octombrie 2013, ora 16:00 la Muzeul de Artă, P-ța Libertății, nr. 21, o expoziție de fotografie dedicată Majestății Sale Regele Mihai I și Casei Regale a României. În cadrul vernisajului, un moment artistic inedit îl va reprezenta concertul susţinut de corul „Medieşana”, care va interpreta cântece patriotice şi tradiţionale, din folclorul românesc.

gradi1