gradi1

Ziua Națională a Pompierilor

1Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef a participat vineri, 13 septembrie 2013 la „Ziua Naţională a Pompierilor”. Cu această ocazie a transmis următorul mesaj: „Ziua de 13 septembrie este una foarte importantă în istoria românilor. Bătălia din Dealul Spirii de la Bucureşti este un act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluţiei de la 1848 şi prima afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă ale ostaşilor tinerei armate române moderne, constituită în urma Păcii de la Adrianopole din 1829.  O pagină din istoria noastră şi unul dintre primele acte prin care pompierii au arătat că în confruntarea cu incendii devastatoare ori cu alte calamitaţi, pompierii fac dovada sacrificiului suprem, periclitându-şi viaţa pentru a o apăra pe cea a semenilor.

Alături de „clasicele” misiuni ale pompierilor – de intervenţie la stingerea incendiilor, la care s-au adăugat şi cele de acordare a primului-ajutor în accidente de circulaţie, prin serviciile medicale de urgenţă, reanimare şi descarcerare – serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă, pompierii intervin şi la salvarea persoanelor şi limitarea pagubelor produse de inundaţii sau alte calamităţi, ca şi la decontaminări, accidente chimice, nucleare sau de altă natură. În toate cazurile şi-au demonstrat calităţile şi nu au dat greşi.

Mă bucur că şi noi am reuşit să contribuim la dotarea cu tehnică modernă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, fiind parteneri în mai multe proiecte europene, că am colaborat privind realizarea sistemului de alarmare la nivel judeţean în caz de dezastre şi nu în ultimul rând la dezvoltarea Serviciului SMURD în judeţul Satu Mare.

Realizând toate acest proiecte, împreună am salvat vieţi omeneşti, am asigurat protecţia cetăţenilor împotriva incendiilor, a altor dezastre şi calamităţi.

Vă mulţumesc pentru seriozitatea, implicarea şi responsabilitatea de care aţi dat dovadă până acum, dorindu-vă multă sănătate şi putere de muncă.  

„La multi ani!””

Biroul de presă 2 3 4 5 6 7 8

gradi1