gradi1

Hotoan – 800 de ani de atestare documentară

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a participat, ieri, la celebrarea a 800 de ani de atestare documentară a localităţii Hotoan. Cu această ocazie a fost dezvelită o placă de atestare documentară, iar autorităţile locale au acordat diplome de onoare. La eveniment au fost prezente şi autorităţile judeţene şi cele locale, reprezentanţi ai bisericii, dar şi invitaţi veniţi din alte comune ale judeţului.
Hotoanul este o localitate atestată documentar încă din 1205, iar locuitorii satului şi autorităţile au sărbătorit acest eveniment ieri prin dezvelirea unui plăci de atestare documentară de pe faţada căminului cultural din localitate. Alături de această placă stă şi placa memorială dezvelită în toamna anului trecut în cinstea poetului Gavrilă Pop, dar şi a preotului greco-catolic Vasile Pătcaşiu. Evenimentul a fost încununat şi de lansarea unei „Cărţi a Hotoanului”, realizată de doctorul în istorie şi bibliotecarul Viorel Câmpean. Acesta a primit şi titulatura de cetăţean de onoare pentru implicarea sa.
Autorităţile judeţene prezente la manifestare au felicitat locuitorii satului, care deşi au întâmpinat mai multe greutăţi pe parcursul vremurilor, au rămas în sat şi au făcut tot posibilul pentru ca vechiul proverb românesc „Omul sfinţeşte locul” să fie respectat. Printre cei care au o legătură specială cu satul se numără şi consilierul Instituţiei Prefectului, Mircea Ciocan, ai cărui bunici provin din acest sat. Consilierul a transmis un mesaj din partea prefectului Eugeniu Avram prin care a îndemnat locuitorii să profite de bogăţia pământului, să se asocieze şi să investească în agricultură.800 de Ani de Atestare Documentara - Hotoan (11)

gradi1