gradi1

Zilele Colegiului „Doamna Stanca”

Zilele Doamna Stanca (1)

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a participat azi la “Zilele Colegiului Naţional Doamna Stanca”, alături de elevii şcolii, foşti şi actuali dascăli a instituţiei de învăţământ dar şi foşti elevi care au venit să viziteze liceul la care au studiat.
Azi a fost inaugurată şi noua bibliotecă a şcolii care a primit numele de „Dr. Vasile Lucaciu”. Inaugurarea a avut loc în prezenţa foştilor şi actualilor dascăli ai şcolii, dar şi ai reprezentanţilor instituţiilor de cultură din municipiu. La inaugurare a participat şi protopopul ortodox, Ioan Socolan care a oficiat o scurtă slujbă religioasă.
Preşedinetele Adrian Ştef a declarat că, la 94 de ani de ani de la înfiinţare, Colegiul Naţional “Doamna Stanca” rămâne un permanent factor de cultură şi civilizaţie a municipiului şi a judeţului nostru. “Cei care sunt acum la “Doamna Stanca” au în foştii absolvenţi modele de urmat. Cu toţii sunt oameni realizaţi, care şi-au construit o carieră având ca bază educaţia primită aici, şi-au desăvârşit formarea în instituţii de învăţământ superior din ţară şi din străinătate, devenind emblemele nobilei munci de profesor, din care, nu puţini, au făcut o vocaţie. Tocmai de aceea îi admir pe profesorii de la Colegiul National Doamna Stanca pentru ca sunt dascali dedicati meseriei lor. Consider că avem mare nevoie să redescoperim dascălul de vocaţie, mentorul, profesorul care îţi rămâne în memorie şi la 30 de ani şi la 50 de ani”,a spus Adrian Ştef.

gradi1