gradi1

Bilanţul exerciţiului de verificare a stadiului pregătirii economiei şi a teritoriului pentru apărare

DSC_0919

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a participat azi, 31 mai, la prezentarea bilanţului exerciţiului de verificare a stadiului pregătirii economiei şi a teritoriului pentru apărare, acţiune organizată în judeţul Satu Mare de Structura Teritorială pentru Probleme Speciale în perioada 28-31 mai.
Concluziile au fost prezentate de către directorul exerciţiului, director al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, colonel ing. Dragoş Sîsîn, şi directorul general în cadrul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, dr. ing. Cristian Vintilă. Potrivit bilanţului exerciţiului, rezultatele obţinute au fost bune atât de către instituţiile publice cât şi de către agenţii economici implicaţi. Subprefectul Cristian Sasu a ţinut să felicite întregul colectiv al Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Satu Mare pentru organizarea şi implicarea în derularea exerciţiului.
La şedinţa de bilanţ au mai participat preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, respectiv Mircea Govor, viceprimarul municipiului Satu Mare, dr. Radu Roca, conducerile inspectoratelor judeţene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi directorii de instituţii publice deconcentrate.
Preşedintele Adrian Ştef a declarat că administraţia public locală trebuie să fie pregătitiă pentru situaţii de criză. “Ştiu că pentru mulţi munca dumneavoastră pare doar un scenariu de film, dar eu cred că trebuie să luăm în serios aceste probleme. Pentru că nu vorbim doar de situaţii de război,ci şi de crize care pot fi provocate de calamităţi naturale sau alte accidente, ori epidemii. Ma bucur că aţi organizat acest exerciţiu la Satu Mare, pentru ca noi administraţia publică locală ne putem face o imagine exactă dacă suntem pregătiţi pentru planificarea, organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice stărilor excepţionale. Satu Mare este un judeţ de graniţă şi tocmai de accea rolul OMEPTA este cu atât mai mare. Sunt conştient de rolul OMEPTA Satu Mare, nu o consider doar încă o structură pe care noi trebuie să o finanţăm”, a spus Adrian Ştef.
Scopul exerciţiului a fost de a evalua nivelul pregătirii economice şi de apărare civilă a judeţului Satu Mare în cazul unor situaţii de urgenţă. A fost verificat modul în care sunt îndeplinite obligaţiile ce revin, potrivit legii, autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor publice şi agenţilor economici din judeţ privind planificarea, organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice în situaţia stărilor excepţionale şi a fost evaluată pregătirea şi modul de intervenţie pentru înlăturarea urmărilor evenimentelor simulate.
Următorul exerciţiu de verificare a stadiului pregătirii economiei şi a teritoriului pentru apărare la nivelul judeţului Satu Mare se va organiza peste opt ani.

gradi1